Detaljnije o projektu

Dana 28. listopada 2020. godine udruga FabLab u funkciji je nositelja projekta potpisala tripartitni ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Republike Hrvatske i s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva. 

Udruga FabLab projekt provodi u suradnji s partnerima: Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Institutom Ruđer Bošković, Astronomskim društvom Višnjan, Udrugom Profesor Baltazar, Udrugom za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih CARPE DIEM, Hrvatskim interdisciplinarnim društvom, Otvorenom računalnom radionicom „Svi smo protiv“, Udrugom za popularizaciju tehničke kulture “Mehatronik”, Zadrugom ZEZ te Krapinsko-zagorskom županijom. 

Projekt „SCOPE“ financira se iz Europskog socijalnog fonda u okviru natječaja „Tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijaloga u kontekstu unapređivanja uvjeta rada“, područje “STEM kao pokretač društva”, u sklopu operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”

Cilj je projekta stvoriti preduvjete za daljnje umreženo djelovanje relevantnih dionika u svrhu stvaranja poticajnog okruženja za razvoj i unapređenje STEM područja: jačanjem kapaciteta i suradnje organizacija civilnog društva i zajedničkog djelovanja svih dionika u oblikovanju javnih politika u STEM području. 

Kratak pregled projekta i očekivanih rezultata: